Prava izbira zaves – harmonija barve, sloga, dekor (+45 fotografij)

Harmonična oblika okenskih odprtin bo v sobo dodala popolnost. Kako najti zavese za skrivanje napak, vizualno razširiti okna. Kako izbrati zavese v notranjosti, tako da so zasnova in tkanine v harmoniji s slogom, tapetami, pohištvom?

kako izbrati zavese za notranjost

Tekstil se izbere v skladu z več parametri:

 • območje in strukturo prostora;
 • velikost okna;
 • barvo in teksturo stenske obloge;
 • pohištvo in dekorativno polnjenje;
 • značaj in namen prostora;
 • glavni slog.

kako izbrati zavese za notranjost

Da ne bi prišlo do napake pri izbiri, je pomembno vedeti osnovne značilnosti dizajna in sloga zavese.

Najpomembnejši so:

 • pogled - zavese, zavese, žaluzije, rimske, angleške, japonske in druge različice;
 • barva in vzorec;
 • tekstura - gladka, nagubana, oblečena, boucle itd .;
 • dolžina;
 • slog - klasika, minimalizem, podstrešje, vintage itd .;
 • dekor - lambrequins, izbire, vrvi, vrvi.

kako izbrati zavese za notranjost

Harmonija v notranjosti

Na kaj naj se osredotočim pri izbiri? Mnenja strokovnjakov so razdeljena. Bolj stroškovno učinkovita bo skladnost tekstila v barvi in ​​teksturi z oblazinjeno oblazinjeno pohištvo. To vam bo omogočilo ponovno barvanje ali prebarvanje sten brez škodovanja harmoniji. Ampak s tonom stene kritje je treba upoštevati. Tkanine, zlasti zavese, bi morale biti v harmoniji z barvno paleto celotne sobe.

kako izbrati zavese za notranjost

Vprašanje, kako harmonično izbrati zavese na ozadje, je vredno, da se zanašate na več pravil.

 • Ne izberi jih natanko v barvi sten - ta rešitev je precej dolgočasna in pretvori prostor v škatlo, ki je zaprta z vseh strani. Pri uporabi dvoslojnih ali 3-slojnih modelov mora biti vsaj ena plast ustrezna senci ozadja, drugi pa lahko nekoliko ali bistveno drugačni.
 • Izogibajte se zastojem vam bo pomagal kombinacija enobarvnih in tiskanih površin, majhnih in velikih vzorcev.
 • Ozadje bogatih barv dobro usklajuje z nevtralnimi materiali.
 • Površine z metaliziranimi učinki bodo dopolnjevale tekstilije z bisernim sijajem, srebrnimi ali zlatimi trakovi in ​​vložki.
 • Dobra kombinacija daje velik vzorec na ozadju z monofono zaveso.

zavese v notranjosti

Vpliv tekstilnih oken na zaznavanje prostora

Kako izbrati pravo zavese in s svojo pomočjo prilagoditi odpiranje okna in prostora kot celote?

 • Velik prostor omogoča uporabo velikih modelov, lambrequins, kompleksnih draperij, težkih tkanin.
 • Nizki stropi vizualno dvigujejo bujne draperije, vendar ta možnost ni primerna za majhne prostore.
 • Vodoravni trak bo pripomogel k razširitvi prostora, da bi povečali višino - navpično.
 • Ozko okno lahko odprete s pomočjo kapi, ki zapušča rob.
 • Nizko okno je poln transparenten zavese svetlih tonov, ki se začnejo na stropu elegantne vogalnice.
 • Strožja in mirnejša oblika in barva, bolj prostoren prostor izgleda.

kako izbrati zavese za notranjost

Barvna raztopina

Topla gama je dobro, da daje udobje. Barve lahko ustvarijo iluzijo višje temperature, kot je v praksi, zato ni priporočljivo na južni strani hiše, zmanjšati prostor.

Ti vključujejo odtenke:

Rdeča - barvo energije, energija, aktivnost. Da bi se izognili prevelikemu vplivu, ga morate uporabljati dozirane. Rumena - optimističen, dovoljen v zmerni meri, doda iluzijo sončne svetlobe tudi v temno notranjost z nizko osvetlitvijo. Oranžna barva sproža razpoloženje in apetit. Primerno v kuhinji, v dnevni sobi.

kako izbrati zavese za notranjost

Hladna lestvica doda hladu, čistočo, prostornost, svežino do zasnove, znižuje temperaturo.

Vključuje barve:

Modra - barva miru in koncentracije. Zelena je barva miru, ni primerna za ljudi z melanholičnim značajem.

Lavanda prilagodi desnemu valu ustvarjalne dejavnosti, bo v notranjost slovesnosti dodala vijolična barva.

kako izbrati zavese za notranjost

Ahromatska lestvica:

 • Bela. Barva bo zahtevala vzdrževanje brezhibnega reda in svetle dekoracije sten.
 • Črna barva. Bodite v sobi z dobro dnevno svetlobo in umetno svetlobo.
 • Grey. Njeni različni toni so nevtralni, dobro prilagojeni notranjosti s svetlim barvnim polnjenjem.

Če je mogoče, vzemite vzorce tkiva z vami. Torej lahko izberete barve zaves v popolni harmoniji s slogom in osvetlitvijo prostora. Prvič, gradivo bi bilo všeč, da ne bi draži in ne odvrnilo od vsakdanje zadeve.

kako izbrati zavese za notranjost

Stil oblikovanja prostora in oken

Vsaka sodobna notranjost vključuje kombinacijo funkcionalnosti in glavnih značilnosti enega ali več stilov. Za harmonično sliko je treba razmisliti o skupni rešitvi.

Empire. Veličastne grške motive so poudarjene s pomočjo elegantnih draperijev, lambrekinov, globokih, nasičenih gama zelenih, modrih, rdečih, vijoličnih. Značilni trim obloženi, žamet, svila, til, izvrsten večplasten.

kako izbrati zavese za notranjost

Provence. V središču smeri je lahkotnost in naravnost. Na voljo bodo zračne zavese iz lanu in bombažne pastelne, "pobeljene" odtenke rožnate, bele, azurne, mlečne, olivne, sivke. Lahko so monofonični, z majhnim cvetličnim vzorcem, v tankem traku ali kletki, imajo čipsko oblogo.

kako izbrati zavese za notranjost

High-tech. Uporabljajo se preproste oblike, sintetične tkanine so pretežno aromatične, dovoljene so zelene, modre in rdeče. Dekor, odtisi, draperije so odsotni.

kako izbrati zavese za notranjost

Šebbi-šik. Zanj je značilen bogat, zapleten, a eleganten dekor okna z obilico draperijev, lokov, vzorcev v obliki rastlin, feruzov.

Slikanje sten v stanovanju: izberite barvo

Vintage. Smer ustreza oblikovanju odprtin oken z draped ali večplastnimi modeli iz gostega atlasa, svile, žameta, taffete, gabardina. Lahko so s tiskanim vzorcem ali monofoničnimi, ni posebne zahteve za barvo. Oblikovan je v obliki vrvi in ​​ščetk, obrob, festonov.

zavese v notranjosti

Art Deco. Luksuzne drape drage svetlobe ali težkih materialov v bogati paleti dragih kamnov, čokolade, pomaranče, bele, zlate in črne bodo pomagale poudariti razkošje. Sprejemljiva monotonija, podoba mitskih bitij, geometrijska, vzorci rastlin.

kako izbrati zavese za notranjost

Barok. Različne luksuzne modele na oblogah in zavihkih se razlikujejo po uporabi pretencialnih oblik lambrequins, veliko dekorjev (trakovi, festoni, ruffles, resice, ščetke). Vzorec: kupidi, veliki cvetovi, navpične črte, monogrami. Barve: smaragdna, rdeča, modra, zlata.

Slikanje sten v stanovanju: izberite barvo

Minimalizem. Za popolno skladnost lahko delate brez zaves. Če pokrajina zunaj okna pušča veliko želenega ali pa obstaja funkcionalna potreba, lahko izberete enobarvne zavese, žaluzije, rimske, gladke zavese brez natisov in zaključkov.

Slikanje sten v stanovanju: izberite barvo

Vanguard. Tukaj je možna kontrastna barvna kombinacija. Majhni elementi so izklopljeni, lokalne, sočne barve, dekorativne niti, pleating so dobrodošli.

Slikanje sten v stanovanju: izberite barvo

Loft. Za njega bodo naredili modele iz gostih tkanin s svetlo izraženo teksturo in naravnimi odtenki (opeka, kava, oljka, bež), jalousie, prozorne zračne zavese brez dekorja.

Slikanje sten v stanovanju: izberite barvo

Namen prostora

Zasnovo prostora pogosto vpliva njen namen. V dnevni sobi je težko spoznati v slogu države, kuhinja pa je v duhu Empireja majhna.

Dnevna soba. Izberite zavese za okrasitev okna v sobi, je treba dati svoj stil, barvno shemo in funkcije. Če dnevna soba ne gredo na južno stran ali na prometno avenijo, lahko naredite brez zaves in naredite prostor bolj prostoren in zračen. Vendar pa bo imel lahki til, mimogrede. Kako izbrati zavese za ozadje v temni sobi? Izklopi izbor v beli barvi.

Slikanje sten v stanovanju: izberite barvo

Kuhinja. Funkcionalnost najprej. Za notranjo kuhinjo potrebujemo tekstil, ki se enostavno očisti iz umazanije, ne nabira prahu in vonjav. Za kuhinjo je bolje izbrati zaveso tik nad ali pod ravni okenske police.

Slikanje sten v stanovanju: izberite barvo

Spalnica. Tu potrebujemo zavese z dobro svetlobno izolacijo. Ščitile bodo škatle iz luči luči in žarometov, sove - od zahtevne sončne svetlobe. Zagotoviti prenos svetlobe in zatemnitev bo v spalnici pomagal tudi rimska različica "dan-noči".

Slikanje sten v stanovanju: izberite barvo

Otroci. Najbolj primerni so modeli mehkih, a lepih odtenkov iz praktičnih materialov, glede na starost, spol, želje otroka. Zaželeno je, da je tkanina naravna, nevnetljiva, ne zbira prahu, zlahka opere.

Slikanje sten v stanovanju: izberite barvo

Dekorativni zaključek in plašči

Pomembno je, da ne izberete samo zavese, dizajn, barve in vzorec, ampak tudi, da izberete ustrezen dekor.

Slikanje sten v stanovanju: izberite barvo

Vrtnica mora ustrezati dvema glavnima parametroma:

 • zanesljivo pritrjevanje in vzdrževanje funkcij visokega razreda;
 • kombinacija s slogom prostora.

Na prvi parameter vplivajo vrsta, število in teža platna, material sten in stropa, višina prostora. Za tkanine s čudovitim draperjem so potrebni kornišči na dolgih oklepajih. Masivne večplastne kompozicije zahtevajo uporabo dodatnih pritrdilnih elementov.

Slikanje sten v stanovanju: izberite barvo

Kožnica iz kovine lahko ponovi senco in videz razpoložljivih kovinskih delov - patina, bron, krom, jeklo itd. Podobno kot leseni ali plastični pritrdilni elementi. Pomembno je kombinirati obliko rogoznice s stilom prostora. Harmonija vseh komponent vpliva na ustvarjanje zanimivega notranjosti in prijetnega vzdušja.

Slikanje sten v stanovanju: izberite barvo

Torej, ko razumemo osnovne parametre in zahteve, je mogoče varno nadaljevati z ustvarjanjem dekorja svežega okna v spalnici, salonu, kuhinji in drugih prostorih.

Videogalerija

Fotogalerija