Uporaba zaves lahkih odtenkov – ustvarjanje harmonije v notranjosti

Zavese svetlih odtenkov v notranjosti so povezane s svobodo, enostavnostjo in spokojnostjo. Glede na to, v kateri sobi so, lahko povečajo ali prilagodijo prostor, poudarijo pomembne podrobnosti v notranjosti, dodajo svetlobo in praznovanje.

Svetle zavese za spalnico

Uporaba svetlih barv v spalnici in dnevnem prostoru je priporočljiva v naslednjih primerih:

 • Če ima soba majhna okna, ki zagotavljajo nezadostno osvetlitev. Pastelne barve v tem primeru so ojačevalniki osvetlitve, ki tudi vidno širijo robove okna.
 • Če je oblikovanje v pastelnih barvah, je pomembno, da ga dopolnite z zavesami v tonu celotne barvne sheme.
 • Za mirno notranjost, namenjena sprostitvi in ​​prijetni sprostitvi.
 • Za spalnico starejšega para.
 • Ko je prostor izdelan v slogu, ob predpostavki, da se uporabljajo svetle barve: klasični, cheby-chic, skandinavski in drugi slogi.
 • V majhni in skritem prostoru z nizkimi stropi bo prisotnost lahke palete pripomogla k odpravljanju in odpravljanju številnih pomanjkljivosti.
 • Če je notranjost nasičena s svetlimi barvami, jo morate malo razredčiti in jo malo uravnotežiti.

Ideje za dnevno sobo

Dnevna soba služi kot ena od glavnih prostorov hiše, v kateri družina počiva in sprejema goste. Zato bi moral biti njegov videz in stilistična zasnova idealen. Uporaba zaves lahkih odtenkov bo omogočila ustvarjanje elegantnega in prijetnega vzdušja s primerno udobnostjo.

V dnevni sobi bodo harmonično zasnovane enobarvne zavese naslednjih odtenkov:

 • Krema, breskev in bež bo čudovit dodatek, v kombinaciji s tilom temnih tonov bo videti precej eleganten in aristokratski.

 • Zelene zavese bodo čudovit duet s tilom svetlega oljčnega odtenka.

 • Moderna rešitev v našem času so temne zavese v notranjosti za par z til svetlobnimi odtenki. Ta kombinacija je še posebej res, če je dnevna soba v črno-beli barvi.

V notranjosti dnevne sobe lahko zlahka uporabljate svetlobne zavese z okrasom. Pri izbiri slike je glavna stvar ohranitev harmonije in enotnosti prostora. Modno in elegantno je prisotnost traku ali majhnega cvetličnega vzorca. V veliki dnevni sobi bodo zavese s tridimenzionalnim okrasjem in izbrana tekstura videti zelo lepe in razkošne.

Na videu: lepe zavese za dnevno sobo.

Zavese za kuhinjo

Kuhinja v hiši je praviloma majhna. Barvni razpon tekstilnih izdelkov mora biti odvisen od sloga prostora, ki je lahko naslednji:

 • Država. Zavese svetlih barv, običajno v pastelnem traku, kletki ali s svetlemi okraski.

 • Classics. Monokromatska paleta ali kombinacija več barv v kletki ali traku.

 • High-tech. Tu so primerni hladni odtenki, predvsem modre, rdeče in zelene zavese.

Barvna shema za lahkotno sobo

Pri izbiri zavese morate upoštevati glavni indikator, in sicer dejstvo, da je barva všeč in postavljena sebi. Prav tako je treba izbrati senco, ki je najbolj primerna za oblikovanje določene sobe. Zelene zavese delujejo umirjeno in se prilagajajo miru. Večinoma se uporablja v dnevni sobi, mehke barve primerne za spalnico, svetlo zelena barva pa bo čudovit dodatek v jedilnico.

Modre zavese so bile vedno priljubljene in še danes ne izstopajo iz mode. Modra senca je mehka in ima pomirjujoč učinek, zato je odlična možnost za spalnico. Če želite več prostora v sobi, lahko dodate nekaj podrobnosti v svetlih barvah, na primer blazine in druge dodatke.

Turquoise izgleda še posebej bogata z dostojnim okvirjem. Svetlo-turkizne tkanine lepo izgledajo z izvrstnim in dragim pohištvom. Tudi odtenki izstopajo v kombinaciji z pozlačevanjem.

Sive zavese so elegantne in ustvarjajo nevtralno sliko za percepcijo. Popolnoma se prilega dimni temni notranjosti. Barva je neločljivo povezana z nejasnostjo in skrivnostjo, sive zavese pa lahko zmehčajo in celo izstopajo iz drugih tonov.

Zavese izklopa sloga so precej drzne odločitve, ki dajejo prostor za zadrževanje in aristokracijo. Klasična možnost je primerna za sobo z dobro dnevno svetlobo ali umetno svetlobo. V tej različici bodo čokoladne, črne in sive zavese bogatih odtenkov videti dobičkonosne. Ne smemo pozabiti, da svetle barve vizualno razširijo sobo in temno, nasprotno, vizualno zmanjšajo prostor. Spretno izbrana senca lahko spremeni notranjost katere koli sobe.

Svetle ozadje z teksturiranim vzorcem bodo dobro dopolnjevale zavese svetlobe in trdne stene bodo odlično poudarile zavese z velikim in zapletenim vzorcem.

Temni odtenki zaves v notranjosti

Vse bolj priljubljena je uporaba temnih barv v notranjosti, ki poudarjajo eleganco in doslednost sloga. Takšna barvna shema za mnoge povzroča občutek mračnega in mračnega, vendar s spretno uporabo delov in pravo kombinacijo barv lahko ustvarite resnično svečen in prefinjen videz.

Uporaba temnih odtenkov predvsem v naslednjih primerih:

 • Če je prostor dovolj osvetljen - lahko so luči, dnevna svetloba ali večstopenjska razsvetljava.
 • Temne zavese popolnoma dopolnjujejo svetlejše pastelne odtenke sten.
 • Točnost notranjosti lahko poudarimo s kombinacijo bež in belih odtenkov, barvita - z bogatimi in svetlimi toni.

Temne zavese v notranjosti so precej lakonične in ne preobremenijo prostora. Pri izbiri gradiva se morate osredotočiti na celotno zasnovo in upoštevati vse značilnosti dekoracije. Modni trend v našem času je uporaba zaves v slogu blekaut. Izdelane so iz gostega tkanine in popolnoma ne puščajo v luči. Tekstura teh zaves je zelo raznolika in ima veliko možnosti, da se bo uvrstiti v nobeno notranjost, ali je klasičen, retro stil, high-tech - v vsakem primeru, je ta možnost poudariti vse prednosti registracije.

S pravo izbiro tkanine, svetlobnih zaves (slog), se odlično prilegajo notranjosti, uskladijo in poudarijo pomembne podrobnosti.

Zavese so prava dekoracija prostora. Pri izbiri jih morate upoštevati slog sobe, kakovost osvetlitve in druge pomembne podrobnosti, s katerimi naj bi ta dodatna oprema uskladila in dopolnjevala celotno sliko.

Strokovni nasveti (2 videa)

Svetlobne zavese v notranjosti (54 fotografije)