Завесе за предсобље: врсте материјала, декор и смештајне могућности

Коридор је прва претпоставка коју сви гости стана или куће виде. Стога, појављивање тога одмах ће помоћи да се упознају са укусима власника. Прекрасне и елегантне завесе у ходнику, добро одабране и уклопљене у унутрашњост собе, помоћи ће да се остави повољан утисак на све посетиоце.

Завесе у ходнику имају своје предности:

 • они ће у потпуности заменити врата другој соби, што ствара погодност, а таква "врата" често се може променити у зависности од расположења;
 • прозирне завесе на плафону служе као декорација и дају унутрашњост ваздуха;
 • у присуству прозора у ходнику, украшавајући га завесама, власник ће примити прекрасан декор елемент који ствара домаћу угодност и повољну атмосферу у стану.

Које завесе бирају

Избор завеса зависи од доступности и локације прозора, општег стила ходника и његове величине. Приликом избора завеса у малу собу, морате узети у обзир нека од правила дизајна:

 • у уској соби је погодан лагани провидни тил;
 • За визуелно проширење простора, можете користити завесе са хоризонталним узорком;
 • у ниској просторији је боље обесити текстил са вертикалним узорком који визуелно дозвољава повећање висине;
 • Завесе су боље изабрати без сложеног украса.

Још једна опција - Завесе за украшавање лука или врата, које ће служити разликовању простора. Најчешће се ова опција користи у пространим просторијама. Ако је соба у сенци и недостатак светлости, онда су завесе боље користити транспарентније. Када прозор гледа на сунчану страну, завесе на постави су одабране тако да не бледе на сунцу.

У великој соби, можете објесити постељину од тешке скупе тканине украшене шаблонима. Синтетички модели у овом случају су практична опција, која не захтева посебну пажњу.

На видео: како одабрати завесе.

Врсте завеса за ходник

Постоји неколико могућности дизајна за ходник или ходник:

 • Цлассиц Едитион - равна тканина, у комбинацији са прозирним тилом, опционо допуњен додатком.

 • Роман Ролл Завесе - На основу прозора је причвршћена платнена тканина која се налази на структури. Модели који имају фину елегантан узорак биће добро комбиновани са тапетама исте боје у пастелном опсегу. Али, ако је залепена тапета у соби са орнаментом, завесе су боље одабрати монохроматски.

 • Јапански прозорски панели су универзална опција, хармонично се уклапају у просторију било ког стила. Фантазија се може показати приликом избора текстуре и боје завеса, али пожељно је да су подигнуте 30-40 цм изнад пода.

 • Француски завесе (зглобови су састављени дуж целе дужине) дају простору префињеност и свеченост, погодни су само за простране ходнике.

Декорација арка

У ходнику су уместо врата често постављени лукови, а такође могу бити украшени разним платнама. Заједничке варијанте су модели филамента и природне завесе од бамбуса или дрвених делова.

Такве декоративне завесе обављају неколико функција:

 • крије се од улазног простора између ходника и собе;
 • декорација собе;
 • слободан промет свежег ваздуха.

За декорацију у класичном стилу, погодне су теже завесе од пастелних и меких тонова. Завеса, која се налази између ходника и улазним вратима или другу просторију, ће пружити прилику не само декоративни украси собу, али и да опише простор и омогућити да се сакрију недостатке постојећих на вратима.

Коришћењем ламбрекуина у ходнику ће допунити завесе, а ако су појединачно обешене, дати ће простор естетској потпуности.

Завесе у ходнику приватне куће

По правилу, у приватној кући ходник или ходник има пространије просторе него у градском стану. Према томе, коришћење завеса или завеса за декорацију и оригиналан дизајн може бити много. Да бисте утврдили избор, само погледајте завесе на интернету у коридору приватне куће.

За пространу салу у приватној кући која је погодна за завесе са декоративним начинима везивања:

 • на шаркама са отвореним вијенцем;
 • на ушицама (прстенови који су навођени у подножје цевастог поклопца);
 • на кравату (плетеница или прелепе лукове).

Завесе у ходнику - то је део унутрашњег простора, укључујући и складан спој стила и створити комплетан доживљај. Завесе треба комбинирати у боји са општим ентеријером собе, најбоља опција - светле боје.

Приликом избора завеса у пространом ходнику у кући или у сеоској кући, потребно је пажљиво приступити питању формирања концепта ове просторије. Модерни дизајнери такође придају велику важност додатку, који може нагласити успјех изабраног дизајна или прикрити недостатке који су већ направљени.

Савремене декоративне идеје (2 видео снимка)

Завесе у ентеријеру (35 фотографија)