Zavese za predsobe: vrste materialov, dekor in možnosti namestitve

Koridor je prva prvina, ki jo vidijo vsi gostje stanovanja ali hiše. Zato bo takoj po videzu pomagalo vedeti o okusu lastnikov. Lepe in elegantne zavese na hodniku, dobro izbrane in vgrajene v notranjost sobe, bodo pripomogle k temu, da bodo vsi obiskovalci imeli ugoden vtis.

Zavese na hodniku imajo svoje prednosti:

 • v celoti bodo zamenjali vrata v drugo sobo, kar ustvarja udobje, takšna "vrata" pa se lahko lastnik pogosto spreminja glede na njegovo razpoloženje;
 • prosojni zavesi na stropu bodo služili kot dekoracija in dali notranjo zračnost;
 • v prisotnosti okna na hodniku, ki jo je okrašen z zavesami, bo lastnik dobil lep dekor element, ki ustvarja domačo kozmetiko in ugodno vzdušje v stanovanju.

Katere zavese naj izberejo

Izbira zaves je odvisna od razpoložljivosti in lokacije okna, splošnega sloga hodnika in njegove velikosti. Pri izbiri zavese v majhni sobi morate upoštevati nekatera pravila načrtovanja:

 • v ozki sobi je primeren lahki transparentni til;
 • Za vizualno širitev prostora lahko uporabite zavese s horizontalnim vzorcem;
 • v nizki sobi je bolje obešati tekstil z navpičnim vzorcem, ki vizualno omogoča povečanje višine;
 • Zavese so bolje izbrati brez zapletenega ornamenta.

Druga možnost - Zavese za okraševanje luka ali vrat, ki bodo služile razlikovanju prostora. Najpogosteje se ta možnost uporablja v bolj prostornih sobah. Če je soba v senci in je pomanjkanje svetlobe, potem so zavese bolje uporabljati bolj pregledne. Ko okno gleda na sončni strani, se zavese na podstavi izberejo, tako da ne bledijo na soncu.

V veliki sobi lahko oblečete obleke iz drage drage tkanine, okrašene z vzorci. Sintetični modeli v tem primeru so bolj praktična možnost, ki ne zahteva posebne skrbi.

Na videu: kako izbrati zavese.

Vrste zaves za hodnik

Obstaja več možnih oblik za hodnik ali hodnik:

 • Klasična izdaja - ravna tkanina, kombinirana s prozornim tilom, opcijsko dopolnjena z dodatki.

 • Roman Roll Zavese - Na dnu okna je pritrjena krpo, ki je raztegnjena na konstrukciji. Modeli, ki imajo lep eleganten vzorec, bodo dobro kombinirani z ozadjem iste barve v pastelnem razponu. Ampak, če je prilepljena ozadje v sobi z ornamentom, zavese bolje izbrati enobarvne.

 • Japonski okenski paneli so univerzalne možnosti, so usklajene v prostoru katerega koli sloga. Fantastika se lahko prikaže pri izbiri teksture in barve zaves, vendar je zaželeno, da so dvignili 30-40 cm nad tlemi.

 • Francoske zavese (gube so sestavljene vzdolž celotne dolžine) bodo prostor prefinjenosti in slovesnosti, so primerni le za prostorne hodnike.

Dekoracija arkada

Na hodniku so namesto vrat pogosto nameščeni loki, ki jih lahko okrasimo z različnimi platnimi. Skupne variante so modeli filamentov in naravne zavese iz bambusa ali lesenih delov.

Takšne dekorativne zavese opravljajo več funkcij:

 • skriva se od vhodnega prostora med koridorjem in prostorom;
 • dekoracija prostora;
 • prosti promet svežega zraka.

Za dekoracijo v klasičnem slogu so primerne težje zavese pastelnih in mehkih tonov. Vrata, ki se nahajajo med hodnikom in vhodnimi vrati ali drugo sobo, dajejo priložnost ne samo dekorativno dekorirati prostora, temveč tudi razmejiti prostor in skriti obstoječe napake na vratih.

Uporaba lambrequins na hodniku bo dopolnjevala zavese, in če bodo obešene posamezno, bodo dali prostor estetski popolnosti.

Zavese na hodniku zasebne hiše

Praviloma je v zasebni hiši hodnik ali hodnik bolj prostoren kot v mestnem stanovanju. Zato je lahko uporaba zaves ali zaves za dekoracijo in izvirno zasnovo veliko. Če želite določiti izbiro, si oglejte spletne zavese na hodniku zasebne hiše.

Prostorna dvorana v zasebni hiši primerna za zavese z dekorativnimi načini pritrditve:

 • na tečajih z odprtim vogalom;
 • na ušescih (obroči, ki so navojani v dno cevastega pokrova);
 • na kravato (pletenice ali lepe luknje).

Zavese na hodniku - to je del celotne notranjosti prostora, ki vključuje harmonično kombinacijo sloga in ustvarjanje občutka popolnosti. Zavese je treba kombinirati barvno s splošno notranjost sobe, najboljša možnost - svetle barve.

Pri izbiri zavese v prostornem hodniku v hiši ali državi koči, morate skrbno pristopiti k vprašanju oblikovanja koncepta te sobe. Sodobni oblikovalci prav tako pripisujejo velik pomen pripomočkom, ki lahko poudarijo uspeh izbranega oblikovanja ali prikrijejo že ugotovljene pomanjkljivosti.

Sodobne dekorativne ideje (2 videa)

Zavese v notranjosti (35 fotografij)