Дечја соба: папири

Дечја соба: папири

Расадник је прва соба у којој почиње живот детета. Ово је свет његових хобија, интереса. Овде је дете ангажовано, одмори се, свира у омиљеним играма и снова. И мора се направити узимајући у обзир интересе свог становника. Родитељи треба да укључе дечака у дизајн дечије собе, сазнају шта жели да види, како да уреди намештај и играчке.

Док дечак расте, соба ће се променити. Са променом интереса и преференција, он ће желети да промени дечије слике другима.

десктоп позадине за дечака

Само бојени зидови просторије за дечака вероватно неће допринијети игрицама и развоју фантазије. Позадина за собу за дечака ће моћи претворити простор у мјесто које млади пират или астронаут, рангер или спортиста сања. Момци су ништа мање него што су девојке склоне фантазији.

Али пре него што почнете украшавање зидова у расаднику, морате запамтити опћените тачке у избору боје:

 • Црвене и наранџасте боје дјелују узбудљиво на психе;
 • плаве и зелене нијансе умирују;
 • жута и ружичаста боја су добра за мозак;
 • Боје тамне собе за дечака су депресивне.

десктоп позадине за дечака

Врсте тапета у соби за дечаке:

 • Текстура тапета би требало бити прилично практична - дјечаци често играју лопту, бацајући га на зид. Ако постоје огреботине од сабље и бодежа, они не би требали бити врло запажени на зиду. Због тога је боље изабрати основу рачуна са сликом.

десктоп позадине за дечака

 • Винил валлпапер. Која је њихова предност? Они су добро очишћени, приступачни, безбедни за здравље и стога су прилично погодни за лепљење собе за дечака. На висококвалитетним винилним тапетама наћи ћете напомену о присуству микропора који се пусте у ваздух и не стварају ефекат стаклене баште. Основ за њих је неткани или папир. А врх је ПВЦ. Отпорни су на влагу, могу се очистити влажним сунђером.

десктоп позадине за дечака

 • Папир - најчешћи и стар начин за лепљење зидова. Такви позадини су сигурни, јер израђен од папира. Порозна база не дозвољава влагу. Пропушта ваздух. Овакве тапете се лако залепљују и уклањају са зидова. За расадника у којој дечак живи. ове позадине могу бити веома релевантне. Због своје ниске цене, могу се заменити без великих трошкова ако се веома прљаве. Одсуство синтетичких материјала гарантује одсуство гљивичних лезија. Ако се калуп развија на зиду, на тапетама за папир одмах се примећује. Можете предузети акцију и елиминисати га.

десктоп позадине за дечака

 • Неткане флееце рукавице позадина по изгледу је слична папиру, али је издржљивија и квалитетнија. Они представљају неткани синтетички супстрат који се не мокри. У структури су дебљи и текстурнији, тако да уз помоћ можете прикривати мање дефекте на зиду. На ширини - више од папира, и стога ће на зиду бити мање спојева, а површина ће изгледати монолитно. Али лепљење је теже од винила или папира. Флизелиновие тапете су теже и по цени скупље од аналогија описаних горе.

десктоп позадине за дечака

 • Течни или текстилни позадина има смисла да се држи у расаднику, ако се окуси и жеље вашег детета формирају, а позадина је дизајнирана неколико година. Они су скупљи, али такође изгледају и боље представити.

десктоп позадине за дечака

Цолор Цхоице

Најважније је да одабрани позадини воли дете. Међутим, још једном треба нагласити да је неопходно узети у обзир карактер младог станара. Ако је дечак стално у покрету, он је често узбуђен и активан, онда га боје расадника треба смирити, опустити, одморити живце. Плаве позадине са малим бродовима су веома погодне.

Ако је дете тихо, смирено, смело довести у дизајн светлих великих цртежа.

десктоп позадине за дечака

Беба ће постати омиљена соба дечака, ако користите зидне папире са омиљеним бајкама или цине-херојима за украшавање једног зида. Ако дјечја соба дозвољава, можете поделити боје различитих зона - играње, спавање, рад. Али ако је соба мала, ова подела може изгледати "гадна". Зона игре подстиче активност. Овде су погодне светле боје и слике. Простор за спавање може бити украшен плавим тоновима. Столац ученика може стајати на зиду, покривеном монофонијском беж или пјешчаним тапетама. Наравно, боје различитих зона треба комбиновати. Оштри зидови не би требало.

десктоп позадине за дечака

Плац и стил

Дечију собу треба окружити познатим и интересантним темама.

Тема дизајна може бити следећа:

 • аутомобили, тркаћи такмичења;
 • небо, авиони, ракете;
 • хероји ваших омиљених карикатура су диносауруси (али не и чудовишта);
 • морске теме - бродови, море, делфини;
 • пирати, пећине са блага, тропске отоке.

десктоп позадине за дечака

Од наведених парцела, најпопуларнија је марина. Постоји простор за фантазију и за дијете и за родитеље. Соба се може украшити у облику старе јахте капетана Флинта. Зидови су прекривени монофонијским позадинама плаве, боје песка. Биће одговарајући зидни папир са имиџом океанске обале или кабине. Сходно томе, намјештај и предмети за домаћинство су одабрани у истом стилу. Кревет се може наручити или купити у облику брода. Ноћу можете спавати на њој, а током дана са својим пријатељима играју пирати. У додатном месту одмора, немојте стављати фотељу, већ објесити висећу мрежу.

Спортски угао не би требало да буде украшен шведским зидом, већ са врпцом на јарболу.

десктоп позадине за дечака

Зидови су добро уређени (чак и са лажним) са управљачем и компасом. Уз узраст дечака, боја позадине, намештаја и опреме за унутрашњост ће се променити. Младић неће желети да живи у соби са морским позадинама или чамцима на зидовима. У овом добу, интересовање иде на пољу модне музике, спорта, мотоа и аутомобила.

Фото позадине за тинејџере могу се направити од скупљих материјала. Плакати са роцк музичарима или спортским јунацима могу се појавити на зидовима.

десктоп позадине за дечака

А позадина за њих може бити и сива и црна. И родитељи ће то морати прихватити. Али син ће се осећати угодно међу својим омиљеним ликовима. И током времена, он ће ценити толеранцију и осјетљивост родитеља.

Видеогалерија

Фото галерија

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 16 = 23