Комбиновање позадина у кухињи: модерна решења за изазовно окружење (+40 фотографија)

Комбиноване позадине за кухињу погодне су у случају стварања необичног и јединственог дизајна ентеријера. Уз помоћ једноставних комбинација могуће је преусмјерити различите дијелове просторија за одређене потребе: унос хране, кување, чување посуђа или вина. Коришћење овог дизајна помоћиће вам да промените и побољшате облик просторије - да бисте повећали висину плафона, проширили простор, освијетли просторије. А највећи плус ове методе је његова доступност.

Како одабрати позадине

Постоји много врста тапета на тржишту. Али не могу сви да приступе кухињи. Потребно је узети у обзир све услове и штетне факторе који ће свакодневно утјецати на површину превлаке.

Позадине морају испунити следеће захтеве:

 • отпорност на контаминацију;
 • лакоћа чишћења;
 • не подлеже сагоревању;
 • бити отпоран на температуру;
 • Не плашите се влаге.

Размотрите најпопуларније врсте тапета, како бисте разумели који од њих ће више одговарати:

 • Папир. Њихов главни позитиван квалитет је сигурност. Они су еколошки прихватљиви и не утичу на здравље људи у просторији. Али са становишта кухиње, од таквих премаза треба одбацити. На крају крајева, површина папира и тканине је лако контаминирана и не препоручује се пречишћавањем. У кухињи ће често морати да се мењају, а то је непрактично и неудобно.
 • Винил. Овај тип вам омогућава да лако уклоните прљавштину. За уобичајену прикладну мокро цријево, а ако је пршљен, може се темељити третман. Једини негативан фактор је то што ослобађају поливинилклорид - штетну супстанцу. Сличне позадине се не препоручују за употребу у спаваћим собама. За кухињски поклопац винила је сасвим прикладан.
 • Неткани. Најприкладнија опција за кухињу. Ове тапете не емитују штетне материје, не подлежу температури, влаги и сунцу. Велика предност је што можете самостално да промените боју.
 • Зидни папир. Њихова особина је добра ватростална својства. Такође лако толеришу све врсте чишћења, чак и код хемијских производа. Стеклообои је тешко оштетити. Ово је тајна трајности.

Комбинација тапета у кухињи ће обичну собу претворити у занимљив угао са необичним дизајнерским решењима. Како би се осигурало да квалитет поправке није покварио идеју, вреди одабрати најпрофитабилније покриће, а затим да почне да имплементира идеју.

На видео: Савети за избор тапета за кухињу.

Како не покварити унутрашњост

За многе комбиноване позадине је сложен и неразумљив начин уређења простора. Искусни дизајнери су развили неколико правила, које треба поштовати у процесу поправки. Након што их проучавате, не морате размишљати како комбинирати позадину у кухињи.

Дакле, за успешну декорацију, требало би да се сетите таквих трикова:

 • Када се комбинују неколико врста покривености, потребно је пратити идентитет у погледу квалитета и цене. Тада ће њихова комбинација бити одговарајућа. У супротном може доћи до конфронтације између два платна.
 • Текстура и боја позадине могу бити различити. Али у нијансама и сјајним елементима морате одржавати хармонију.
 • Приликом лепљења површина, проблеми могу настати у облику недоследности. Вреди пажња на дебљину оба ролера и одабрати најсличније.
 • У истом стилу треба одабрати и завршити елементе. Ако је барем један другачији, цела комбинација ће се срушити.

Што се тиче директног комбиновања различитих боја и украса, овдје, такође, постоје неке тајне. На пример, цвјетни исписи изгледају добро у комбинацији са дрветом. Геометријски детаљи су боље комбиновани са апстрактним. За свијетло платно, треба изабрати неутралне паре - без слика или са узорцима у фином цвијету.

Опције за комбиновање позадина

Већ су спремне идеје за комбиновање тапета за кухињу: наглашавање, подела зида, коришћење хоризонта, метод патцхворк и многи други. Ослањајући се на њих, можете креирати сопствени дизајн. Размотрите најефикасније методе комбиновања позадина.

Дизајн собе

Ако соба има избочине, удубљења, нише и друга необична решења у згради, оне не морају нужно бити сакривене. Напротив, боље је нагласити. Правило стварања таквог ентеријера је избор контрастних позадина. Главни простор испуњен је монофонским премазом, а акценти су лепљени на ивицама. Како могу да изаберем боју позадине? Можете користити исте тонове као и кухињски намештај.

Једино што треба напустити, тако да су сувише суморне боје. Они "једу" целу атмосферу и направи собу одбојну.

Нагласак на зиду

Да бисте постигли жељени ефекат, изаберите један од зидова са оштрим контрастом. Може бити боја, шаблон, орнамент. Због светлости таквог платна, општу атмосферу собе може се уништити. Према томе, пажљиво бирајте материјал.

За издужене собе погодан је јак акценат на кратком зиду. Тако можете визуелно смањити простор и изравнати кухињу. У овој ситуацији препоручује се додавање контрастног зида помоћним додацима: камином, фотографијама, сликама. Све ово ће створити јединствени дизајн кухиње.

Користимо хоризонт

Скоро у свим стиловима ентеријера је прихватљива хоризонтална комбинација. Најважније је стварање одговарајућих параметара за поделу зида. У овој ситуацији постоји простор за експериментисање са различитим површинама. На пример, из различитих врста дрвета и плуте позадине.

Постоји неколико варијација дизајна:

 • Монохромни горњи део зида, али дно може бити направљено од тапета у траци.
 • Мирне боје на врху и шарено, цвјетно, обојено дно.
 • Дозвољено је комбиновати малу слику на дну и већу на врху.

Најчешће за ову верзију комбиновања примењују две врсте платна. У ретким случајевима могуће је повезати три. Да би све изгледало хармонично, линија демаркације треба поставити из прозора. Да бисте разликовали, можете користити посебну границу за позадину.

Подела зидова вертикално

Овај метод је измишљен за собе са малим плафонима. На крају крајева, због вертикалних опсега, лако се могу повећати. Дизајнери разликују два начина помоћу којих можете постићи жељени ефекат:

1. На једном од зидова поставља се трака мале величине. Боја мора бити засићена. Али на зиду насупрот морате додати неколико трака различитих дебљина. Тако се може постићи асиметрија и, дакле, допринети унутрашњости динамике.

2. Симетрија у подели просторије је такође заједничко решење. Да бисте то урадили, морате се усредсредити на разлику и контраст тонова позадине. У том случају, све траке које ће бити причвршћене на зидове, треба да буду исте величине.

Вертикална дивизија вам омогућава да играте са различитим нијансама. На крају крајева, у процесу одабира правог решења, можете комбиновати тамне боје са светлим бојама. Ово ће додати необичну собу.

Метода патцхворк

Ова техника се може назвати помоћу лопатица. Данас је то веома популаран начин дизајна ентеријера. Поремећај избора "флапсова" и мешање различитих делова стила - ово је главна карактеристика овог метода декорације.

Техника патцхворк-а не само визуелно изгледа веома добро, већ је и практична опција за било коју просторију, у смислу економичности. Да направите простор погодан за различите балансере од ролета позадине. Међутим, овај начин декорације има велики минус - тешкоћа исправног комбиновања различитих делова позадине.

За лепљење, можете користити све врсте премаза: неткани, папир, текстил, течне позадине. Једино правило је посматрање биланса свих сегмената.

Ако користите светле "флапсове", морате осигурати да не привлаче сву пажњу. Мешање различитих делова не би требало да доведе до стварања "винаигрета". Што се тиче боја, читава палета је дозвољена. На крају, требало би да добијете зид у облику ручног одећа.

Препоручује се постављање комада тапета на зид пре него што се закачите са ситним комадићима. Тако можете видети цијелу слику и уклонити дијелове који крше хармонију.

Коришћење контраста

Једна од непобедивих опција за комбиновање је стварање контраста. Али у овој игри са бојом, требало би да следите и нека правила:

 • Универзални начин. Због тога комбинирамо црне, беле или сиве позадине са светлим или тамним нијансама - како бисмо добили благо ефект. Али светле и тамне боје уз помоћ ових боја могу се нагласити и нагласити њихову лепоту.

 • Класика жанра. Ово је типична и најједноставнија комбинација бијеле и црне боје. Ова метода ради на повећању слободног простора ако је соба довољно бела. Ако црн ће више заузети подручје, онда ће ефекат бити супротан.

 • Зонинг. Уз помоћ контрастне дивизије, можете једном заувек одредити место за унос хране, складиштење посуђа и директно кување.

Да бисте креирали унутрашњост кухиње у контрастном стилу, погодна је само у случајевима где постоје предуслови за ово - мала соба, жеља да се соба дели у зонама. У другим ситуацијама, боље је упознати са преосталим методама дизајна.

Комбинација позадине у једној хладовини

Комбиновање премаза са једним хладом је комплексан начин комбиновања. Најчешће за ову употребу платна у једној сенци, али са разликом на слици. Универзална техника је лепити један од зидова са позадином са шаблоном, а са обе стране овог елемента поставити монофонски премаз.

Требало би се узети у обзир какав ће бити образац на платну - вертикалном или хоризонталном. Требало би да буде исти смјер, тако да у просторији нема дисонанце.

Када креирате дизајн кухиње, потребно је да узмете у обзир све карактеристике ове просторије. Ако је одабрана комбинација као одлука о дизајну, пажљиво треба да се припремите. На крају крајева, ово је прилично сложен пријем регистрације.

Постоји много универзалних идеја за изглед позадине. Али, да се створи јединствени унутрашњи потребу да науче све нијансе и комбинације да размишљају унапред, иначе суочавају ефекат алиапистости и вулгарности.

Комбинацијске идеје (2 видео записа)

Различите позадине у унутрашњости кухиње (40 фотографија)