Korištenje tamne tapete u unutrašnjosti različitih prostorija: mogućnosti kombiniranja i kombiniranja

Korištenje tamne tapete u unutrašnjosti različitih prostorija: mogućnosti kombiniranja i kombiniranja

Tradicionalno, u stambenim prostorima najčešće se koristi svjetlo ukrašavanje zidova, jer takve boje uzrokuju povezanost s skladnim spokojem. Tamna pozadina u unutrašnjosti dnevne sobe ili hodnika može se koristiti samo ako se pravilno koriste, inače mogu učiniti da je unutrašnjost previše tmurna. Međutim, kada koristite tamne nijanse, u odabranoj sobi možete stvoriti tajanstvenu i neobičnu atmosferu.

Koristite tamnu pozadinu

Obično se odabire boja zidova na temelju veličine prostorije, osvjetljenja rasvjete, odabranog stila i namještaja. Prema preporukama dizajnera, tamnije nijanse zidova koriste se samo kada se kombiniraju različite vrste i boje premaza. Pozitivni rezultati mogući su uz optimalni odabir zone lijepljenja i odgovarajućih nijansi tapeta.

Možete koristiti ove učinke:

 • Metoda kontrasta u kojoj jedna od zidova postaje tamna (na primjer, iza kreveta u spavaćoj sobi, iza sofe u dnevnoj sobi ili blagovaonici u blagovaonici).

 • Zoniranje sobe s tamnijim zidom (također se koristi u malim sobama).

 • Sjena prijelazni učinak - koristi se u previše svijetle ili svijetle sobe, gdje će ova metoda biti korisna.

 • Zahtjev za projektiranje prostorije u određenom stilu, većinom klasičnih tipova.

 • Koristeći jedan ili dva zida s tamnom pozadinom (suprotno smještenom), vizualno možete rastegnuti prostor male prostorije.

 • Ova metoda omogućuje da imate površine s većom zaštitom od onečišćenja koja se uspješno obavlja u nestambenim prostorima (koridor, kuhinja, itd.).

Rezultat ove uporabe tamnih boja za prekrivanje zidova bit će strogi i skladan dizajn prostorije. S pravom kombinacijom svijetlih i tamnih boja tapeta s pravim proporcijama, možete naglasiti ili, obrnuto, sakriti neke od značajki sobe.

Na videozapisu: stvarno moderna pozadina.

Mogućnosti kombinacije

Prekrasna kombinacija pozadine nekoliko boja je san vlasnika bilo kojeg modernog stana koji je započeo s popravkom. Postoji nekoliko načina kombiniranja:

 • Jednostavno - koriste se samo dvije boje;
 • složeni spoj - više od dva tona ili nijanse boje;
 • nestandardna kombinacija - više od tri boje.

Najčešće tamne boje korištene u uređenju soba: crna, sjenila smeđa, plava, zelena i ljubičasta. Crna boja, naravno, dizajneri ne preporuča se ljepilo na svim površinama, jer će atmosfera u sobi postati vrlo mračna i neugodna. No, za naglasak na jednom zidu ova boja je vrlo prikladna, posebno u kombinaciji s laganim nijansama drugih pozadina.

Srebrna boja za ukrašavanje može se primijeniti na cijelu sobu, zahvaljujući širokom rasponu nijansi i njihovoj kombinaciji među sobom na različitim zidovima. Poželjno je koristiti glatke skladne prijelaze između boja čokolade, kave, bež i mliječno-bijele.

Za klasični interijer, smeđe pozadine s različitim pozlaćenim ornamentima će odgovarati, što će dodati u sobi strogost i romantizam.

Plava ljestvica može imati i svijetle i tmurne tonove, tako da pri odabiru ove boje morate biti oštri. Plave tapete dobro se kombiniraju s bež, pijesak i drugim toplim bojama, također s bijelom bojom. U unutrašnjosti prostorije ne možete koristiti druge svijetle boje koje će prekinuti vašu pažnju.

Korištenje tamnoplavog mora biti ograničeno na jednu zidu, na ostatak - za korištenje isključivo hladne i svijetle boje.

Zelene boje koriste se u prirodnim i ekološkim interijerima u kombinaciji s drvom i biljnim elementima i materijalima. Za razrjeđivanje prilično tmurno tamnozelene unutrašnjosti koristite plave, ljubičaste, bež žute, bijele boje u obliku tekstilnog dekor (pokrivači na krevetu, zavjese).

Korištenje tamne tapete u unutrašnjosti različitih prostorija: mogućnosti kombiniranja i kombiniranja

Tamnoputi tonovi na zidovima ne izgledaju vrlo prijateljski pa je iznimno potrebno koristiti kontrastne tople boje ili svijetle efekte (crvene, žute, narančaste, svijetlo zelene).

Korištenje tamne tapete u unutrašnjosti različitih prostorija: mogućnosti kombiniranja i kombiniranja

Zidovi u rasponu ljubičaste boje izgledaju vrlo originalno i svijetlo, ali u bliskoj sobi ovu boju treba razrijediti upaljačima ili izborom toplih nijansi na drugim površinama.

Univerzalna pravila za uređenje zidova s ​​tamnim premazima:

 • Najtamniji zid obično se nalazi nasuprot prozora.
 • Za ukrašavanje tamne sobe ne koristi se namještaj tamnih boja i debelih zavjesa.
 • Takve se zidove često izrađuju s prostranim prostranstvima, pa je za unutrašnjost male prostorije bolje da ih ne koristite ili se posavjetujte sa stručnjakom za dizajn.
 • Nije preporučljivo koristiti tamne boje na zidu nasuprot kreveta, u dječjoj sobi ili kao pozadina za slike ili televizore, kako ne bi ometao pozornost.
 • Nespretne boje se ne koriste u igralištu dječje sobe ili prostoru za odmor.
 • Kada kombinirate nijanse, trebali biste provjeriti odgovaraju li odabrani stil. Na primjer, eko-stil koristi smeđe zelene ljestvice, za klasični stil - tamnocrveno-smeđe, najmodernije interijere osiguravaju upotrebu samo svijetlih boja.

Ukras tamne sobe

Dizajn tamne prostorije mora slijediti određena pravila, čija će provedba pomoći u izbjegavanju pogrešaka i stvaranju skladnog zaustavljanja:

 • Pri ukrašavanju prostorije u tamnim bojama, trebate razmotriti mogućnost dodatne rasvjete u obliku svjetiljki koje omogućuju ravnomjerno osvjetljavanje cijelog prostora.
 • Za slabo osvijetljeni dnevni boravak, ukras koristi ili topla boja (crvene, narančaste, kremaste nijanse) kako bi stvorila prijateljsku atmosferu ili hladno (plavo, zeleno, plavo) - da bi ga koristilo kao rekreacijsko područje.
 • Strop, napravljen u tamnijim bojama, vizualno snižava visinu prostorije, koja ima negativan mentalni učinak, dok upaljač može, naprotiv, povećati visinu.
 • No, tamni ili čak crni kat pomoći će vizualno povećati prostor.

Tamne pozadine u različitim sobama

Razmotrite koje opcije postoje za upotrebu tamnih premaza na zidovima u funkcionalno različitim stanovima.

Dnevni boravak

Koristeći takvu pozadinu u dnevnoj sobi, soba će pružiti poseban magnetizam i šik, ali samo s dodatkom nekoliko svjetlosnih naglasaka. Omjer 2 dijela tamnih ili srednjih nijansi s prvim dijelom svjetlosti smatra se optimalnim. Na primjer, pod i namještaj su tamni, zidovi su srednji, a strop i dekor su svijetle boje.

Izvorni interijer, pozadina i tamni namještaj pomoći će dodati dnevni boravak udobnosti i elegancije.

Važno je u ovoj sobi kombinacija prirodne i umjetne rasvjete, nužno prisutnost reflektora, velikog lustera na vrhu i nekoliko svjetiljki za osvjetljavanje odgovarajućih područja.

Spavaća soba

Dizajneri točno spavaća soba smatra se idealnom prostorijom za upotrebu tamnih zidova, jer:

 • ova pozadina je idealna za ostale elemente interijera;
 • kombinacija tamnih nijansi daje prostoru osjećaj luksuza, naglašavajući njegovo dostojanstvo;
 • Crna boja je u mogućnosti naglasiti razne dizajn nalaza.

Na tamnoj pozadini, sjajne zavjese i svijetle dekor elemente (jastuci, posteljina od svile, itd.) Će izgledati dobro. Pozadina s ukrasom dodati će prostor i zrak.

kuhinja

Ovdje će biti prikladna samo praktična prljava pozadina, a tamna boja će odgovarati kada ukrašavate kuhinju u high-tech ili skandinavskim stilovima. U ovom interijeru potrebni su namještaj od prirodnog drva i stilski opremljeni sela. Svijetle boje ukrasnih elemenata i veliki broj svjetiljki bit će prekrasan dodatak. (Kako odabrati savršeni luster za kuhinju?)

Dakle, nakon što je ukrašen unutrašnjost svog stana ili jedne od soba uz pomoć tamnih zidova, vlasnik može pokazati nekonvencionalne poglede, pokazati maštu i primijeniti svoje kreativne sklonosti da stvori coziness i udobnost u sobi.

Tamne boje u unutrašnjosti (2 videozapisa)

Nestandardna rješenja (40 fotografija)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

84 − 80 =