Течна позадина из новина – основа за декорацију зидова (техника кухања и наношење)

На модерном тржишту постоји прилично широк спектар различитих премаза за зидове. Ово је класична, течна позадина, као и декоративна завршна обрада. Ако материјал није довољно новца или морате залепити мало подручје, можете направити позадину из новина сопственим рукама - једноставан задатак са којим ће се сви сложити.

Међу предностима коришћења ове опције су следеће тачке:

 • Ниски трошкови. Практично сви имају колекцију отпадног папира код куће, а додатне компоненте укључене у састав ће бити врло јефтине;
 • Прављење гњечења и малих и великих волумена;
 • Рад не захтева посебна знања и вештине, а упутства за припрему решења су прилично једноставна и разумљива.

Припрема материјала и алата

Течна позадина са својим рукама је прилично једноставна. За посао ће бити потребне следеће компоненте:

 • новине;
 • чиста топла вода, која ће послужити као основа будућег састава;
 • Пигмент боје за боје на бази воде (боја је одабрана према индивидуалним преференцама);
 • адхезивна ПВА за чврстоћу и еластичност раствора;
 • Алабастер претежно високог квалитета.

Из алата неопходно је припремити следеће:

 • бушилица или одвијач, имају посебан млазницу за млазање папира до жељене конзистенције;
 • канту или другом резервоару;
 • спатула.

Технологија припреме

Израда течних тапета је прилично једноставан задатак и састоји се од неколико фаза:

1. Потребно је узети 200 г папира (број се може израчунати у зависности од потребног запремина), исецкати у траке или разбити на мале делове, а затим ставити у канту и напунити 1,25 литара топле воде.

Папир или новине сече и напуни водом

2. За потпуну намакање и импрегнацију водом, композицију треба инфузирати око сат времена.

3. Затим, помоћу бушилице или миксера, раствор треба мешати и подићи на јединствену масу.

Уз помоћ миксера доводимо до хомогене масе

4. Додајте 2 боје за боју одабране боје за бојење на жељени тон.

Додавање боје и лепка

5. Након тога, 20 г ПВА лепка се улије у раствор и цела се поново темељно помеша.

Смеша се темељно меша

6. На последњем кораку додаје се 200 г гипса. Материјал се брзо затеже, па одмах након тога потребно је применити решење.

Течност се такође може додати с лепком или обојеним влакнима, што ће додати додир још више оригиналности.

На видео: течне позадине из новина.

Како нанети смешу

Сама апликација је прилично једноставна и једноставна. Предчишћена површина мора бити третирана прајмером. После добијене масе равномјерно ширите слој на површини помоћу лопатице. Потпуно очвршћавање решења долази после једног дана.

Процес примене тапета из новина

Течна тапета за зидове је без мириса и прилично једноставна за коришћење. Поред тога, састав је направљен од готово безопасног и безбедног за здравствене компоненте.

Позадина из новина у унутрашњости

Позадине новина у унутрашњости изгледају сасвим оригиналне и ексцентричне. У неким случајевима изгледају заиста необично и лепо. Треба узети у обзир да укупни дизајн собе треба да буде у складу са изабраним решењем. У нашем времену постоји неколико стилских праваца који ће помоћи да новине у облику тапета представљају изванредан додатак укупном опсегу, док их озбиљно примећује.

Модеран стил

Новине, тапете не морају бити на свим зидовима у соби. Да би се постигао жељени ефекат, довољно је да украсите са стјенчаним зидним папиром један зид, који на улазу одмах ухвати ваше око. Поред тога, можете додати и друге детаље о ентеријеру, који се односе на "новине". Може бити новина покривена новинама или другим комадима намештаја. Такође, из старог отпадног папира можете направити сопствену лампу за лампу.

Дизајнерима се саветује да се кладите на игру црно-белих нијанси, због чега ће соба изгледати модерно и хармонично. Ако желите, можете додати неколико светлих нагласака.

Стил ретро

Позадине у облику новина се најчешће користе у ретро стилу. За најбоље сличност, препоручује се употреба штампе из прошлих времена. Ако га нема, може се наћи на Интернету и штампати, углавном на штампарији. Често у унутрашњости, новинске позадине се користе за украшавање лука, стубова и еркета.

За ближи приступ ретро стилу у ентеријеру, можете додати неколико ствари из тог времена. Може бити винил, црно-бела ТВ и остали детаљи.

Коришћење новина испод тапета

Позадина за новине је добра и оправдана одлука. Главна предност је у томе што на бази папира није потребан кит и заливање зидова. Папир за новинаре постаје веома отечен када је влажан, а након потпуног сушења протеже се и скрива многе недостатке зидне облоге. Ово ће уштедети не само вријеме, већ и трошкове набавке материјала.

За овај случај можете користити било који читав новине старог или новог регистратора. Лепљење се одвија у неколико фаза:

1. Уклањање старих премаза и уклањање мана. Да би се постигло идеално стање подлоге, површина мора бити малтерисана.

2. Приминг. Састав ће побољшати адхезију између материјала, као и ојачати слој старог гипса и представљаће препреку развоју гљива и плесни на зидовима.

3. Следећи корак је примена лепка за тапете.

4. На месту зида са лепком, причврстите новине и пажљиво превлачите.

5. Следећи лист се пастира на исти начин.

6. Да би се поправио резултат, завршни зид са новинама мора бити прекривен заштитним лаком. То је углавном лак на бази воде, јер се брзо суши и нема мириса.

Лепљење зидова са новинским тапетама је сасвим оригинално и необично и захтева посебан приступ и машту. Апсолутна предност је минимални трошак коришћеног материјала, па ако се резултат не уклапа, завршетак неће бити жалосан. Да бисте добили висококвалитетни премаз, важно је пратити све препоруке за припрему и премазивање текућих тапета из новина. Онда на крају можете добити свој прилично атрактиван и рафиниран ентеријер.

Новине уместо тапета (2 видео снимка)

Варијанте регистрације зидова новинама (36 фотографија)