Tekuća pozadina s novina – osnova za ukrašavanje zidova (tehnika kuhanja i primjena)

Na modernom tržištu postoji prilično širok raspon različitih prevlaka za zidove. Ovo je klasična, tekuća pozadina, kao i ukrasna završna obrada. Ako materijal nije dovoljno novaca ili morate zalijepiti mali prostor, možete napraviti pozadinu s novina vlastitim rukama - jednostavan zadatak koji će se svatko nositi s njima.

Među prednostima korištenja ove opcije su sljedeće točke:

 • Niska cijena. Praktični svi imaju zbirku otpadnog papira kod kuće, a dodatne komponente uključene u sastav bit će vrlo jeftine;
 • Izrada gnječenja i malih i velikih svezaka;
 • Rad ne zahtijeva posebna znanja i vještine, a upute za pripremu rješenja su prilično jednostavne i razumljive.

Priprema materijala i alata

Tekuća pozadina s vlastitim rukama prilično je jednostavna. Sljedeće komponente bit će potrebne za posao:

 • novine;
 • čista topla voda, koja će služiti kao temelj za buduće sastave;
 • Boja pigmenta za boje na bazi vode (boja se odabire prema individualnim željama);
 • ljepilo PVA za čvrstoću i elastičnost otopine;
 • Alabaster pretežno visoke kvalitete.

Iz alata potrebno je pripremiti sljedeće:

 • bušilica ili odvijač, koji ima posebnu mlaznicu za brušenje papira do željene konzistencije;
 • kantu ili drugom spremniku otopine;
 • lopaticom.

Tehnika pripreme

Stvaranje tekuće tapete je prilično jednostavan zadatak i sastoji se od nekoliko faza:

1. Trebate uzeti 200 grama papira (broj se može izračunati ovisno o željenom volumenu), izrezati na trake ili izrezati na male dijelove, zatim staviti u kantu i napuniti 1,25 litara tople vode.

Papir ili novine su izrezani i napuni vodom

2. Za kompletno namakanje i impregnaciju s vodom, pripravak se treba infundirati oko sat vremena.

3. Zatim, koristeći bušilicu ili mješalicu, otopinu treba miješati i usitniti na jednoliku masu.

Pomoću miješalice dovodimo do homogene mase

4. Dodajte 2 kapice boja odabrane boje za bojanje na željeni ton.

Dodavanje boje i ljepila

5. Nakon toga se 20 g PVA ljepila ulije u otopinu i sve se temeljito promiješa.

Smjesa se temeljito miješa

6. U zadnjem koraku doda se 200 g gipsa. Materijal brzo zaplijeniti, tako da odmah nakon toga treba početi primjenjivati ​​rješenje.

Tekućina se također može dodati parcijalima ili obojenim vlaknima, što će dodati dodir još više originalnosti.

Na videozapisu: tekuća pozadina iz novina.

Kako se nanosi mješavina

Sama aplikacija je prilično jednostavna i bez napora. Prethodno očišćena površina mora biti tretirana primerom. Nakon rezultirajuće mase, ravnomjerno širiti sloj na površini pomoću lopatice. Puno otvrdnjavanje otopine događa se nakon jednog dana.

Proces primjene pozadina iz novina

Tekuća pozadina za zidove je bez mirisa i prilično jednostavna za upotrebu. Osim toga, kompozicija je gotovo bezopasna i sigurna za zdravstvene komponente.

Tapeta iz novina u unutrašnjosti

Novinski wallpaperi u unutrašnjosti izgledaju sasvim izvornim i ekscentričnim. U nekim slučajevima izgledaju stvarno neobične i lijepe. Treba uzeti u obzir da cjelokupni dizajn prostorije mora biti u skladu s odabranim rješenjem. U našem vremenu postoji nekoliko stilskih smjernica koje će pomoći da novine u obliku pozadine predstavljaju prekrasan dodatak ukupnom rasponu, a značajno ih bilježe.

Moderni stil

Novine, tapete ne moraju biti na svim zidovima u sobi. Da bi se postigao željeni učinak, bit će dovoljno ukrasiti tekućim zidnim papirom jedan zid, koji na ulazu odmah ulovi oko. Osim toga, možete dodati i druge detalje interijera, koji se odnose na "novinske" predmete. To može biti novina prekrivena novinama ili drugim komadima namještaja. Također iz starog otpadnog papira možete napraviti svoj svjetiljka za svjetiljku.

Od dizajnera se preporučuje kladiti se za igru ​​crno-bijelih nijansi, zbog čega će soba izgledati moderno i skladno. Ako želite, možete dodati nekoliko svijetlih akcija.

Stil retro

Pozadinske slike u obliku novina najčešće se koriste u retro stilu. Za najbolju podudarnost, preporučujemo da koristite press prošlih vremena. Ako nema, može se naći na Internetu i tiskati, uglavnom na novinskim papirom. Često se u unutrašnjosti novinarske tapete koriste za ukrašavanje lukova, stupova i erketa.

Za bliži pristup retro stilu u unutrašnjosti, možete dodati nekoliko stvari od tih vremena. To može biti vinilni igrač, crno-bijela TV i ostali detalji.

Korištenje novina ispod pozadine

Pozadina novina je dobra i opravdana odluka. Glavna prednost je da papirna baza ne zahtijeva gips i nanošenje zida. Novinski papir postaje vrlo natečen kada je vlažan, a nakon potpunog sušenja proteže se i skriva mnoge nedostatke zidne obloge. To će uštedjeti ne samo vrijeme nego i trošak nabave materijala.

U ovom slučaju možete upotrijebiti cijeli novinski članak starog ili novog veziva. Lijepljenje se odvija u nekoliko faza:

1. Uklanjanje starog premaza i uklanjanje nedostataka. Da bi se postiglo idealno stanje podloge, površina mora biti ožbukana.

2. Nanošenje. Sastav će poboljšati adheziju između materijala, te ojačati sloj starog žbuke i biti će prepreka razvoju gljiva i plijesni na zidovima.

3. Sljedeći korak je primjena tapeta za tapete.

4. Na mjestu zida s ljepilom, pričvrstite novine i lagano ga poravnajte.

5. Sljedeći list je zalijepljen na isti način.

6. Za popravljanje rezultata, gotovi zid s novinama mora biti prekriven zaštitnim lakom. To je uglavnom vodeni lak, jer se brzo suši i nema mirisa.

Ljepljenje zidova s ​​novinskim tapete je sasvim izvornik i neobičan, i zahtijeva poseban pristup i maštu. Apsolutna prednost je minimalni trošak korištenog materijala, pa ako rezultat ne odgovara, cilj neće biti bijedan. Da biste dobili visokokvalitetni premaz, važno je slijediti sve preporuke za pripremu i lijepljenje tekuće pozadine iz novina. Zatim na kraju možete dobiti svoj prilično atraktivan i profinjen interijer.

Novine umjesto pozadina (2 videozapisa)

Varijante registracije zidova novinama (36 fotografije)